Distributieriem vanaf €291,-

laat uw distributieriem vervangen vanaf 99,- euro

De distributieriem vervangen kan al vanaf € 91,-. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor uw auto. Alle automerken en modellen kunnen onderhoud krijgen bij ons. De distributieriem kan ook inclusief nieuwe waterpomp gemonteerd worden voor extra voordeel. Tevens kunt u vervanging van een V-snaar of multiriem aanvragen.

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Het verbindt de krukas met de nokkenas. Deze getande riem zorgt er zo voor dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Het is van groot belang dat het openen en sluiten van de kleppen op het juiste moment gebeurt voor een optimale ontbranding in de motor.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Wanneer de distributieriem vervangen dient te worden, is afhankelijk van het merk en het model. In uw onderhoudsboekje vindt u de vervangingsintervallen voor uw auto. In de meeste gevallen dient de distributieriem tussen de 60.000 en 120.000 kilometer vervangen te worden. Soms staat het niet goed aangegeven of kunnen we niet achterhalen hoe oud de distributieriem is. We raden dan altijd aan om de distributie voortijdig te vervangen.

Voorkom zware motorschade; vraag op tijd een nieuwe distributieriem aan

Een distributieriem heeft altijd een vastgesteld aantal kilometers voordat hij begint te slijten. De kwaliteit gaat daarna snel achteruit en de kans op knappen neemt toe. Breekt de distributieriem, dan loopt uw motor zware schade op. De zuiger begint dan de kleppen te raken waardoor deze zwaar beschadigd raken. De kleppen moeten dan vervangen worden maar in het ergste geval is uw motor total loss. En in alle gevallen heeft u hogere onderhoudskosten dan bij het vervangen van een distributieriem.

Wat er standaard bij de distributie vervangen wordt

Standaard worden ook de loop- en spanrol vervangen bij een distributieriem. Dit is bij de offerteprijs inbegrepen. Optioneel wordt regelmatig de waterpomp vervangen samen met de distributieriem. Het is arbeidsintensief werk en beide onderdelen kunnen samen tegelijk vervangen worden. Zo betaalt u relatief een lagere prijs. Op aanvraag kan een nieuwe waterpomp meegenomen worden in de offerte voor distributieriem vervangen.

 

079-3413922

Er zijn geen producten in deze categorie.