maak een pitstop en ontdek het verschil

WhatsApp afspraak maken

Aircovullen voor slechts €50,00. Een snelle service, in 20 min klaar. Een afspraak maken is niet nodig.

Het is verstandig de airco van uw auto elk jaar te laten nakijken en om het iedere 2 jaar te laten bijvullen. Laat regelmatig de interieur-/pollenfilters vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een grote beurt. Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat hij stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is een dure aangelegenheid. Het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik.

Kijk de airco regelmatig na. Het is verstandig de airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. 

  • Laat regelmatig de interieur-/pollenfilters vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een grote beurt.
  • Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat hij stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid.
  • Het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik.

Tips en advies van de banden en velgen concurrent

De anwb laat je zien hoe je de airconditioning in de auto het beste kan gebruiken en onderhouden. 

Servicebeurt

Een jaarlijkse beurt is in de regel niet zo duur. Vaak wordt er tegen de zomer geadverteerd met een aircoservicebeurt voor een bedrag tussen de € 80 en € 100. Voor dat geld wordt de airco nagekeken en bijgevuld. Een aircocheck is veel goedkoper; die kost maar een paar tientjes of is zelfs helemaal gratis. Daarbij wordt er echter alleen naar de airco gekeken; er wordt niets bijgevuld.

In het onderstaande filmpje is dat allemaal nog eens op een rij gezet.


 Airco hele jaar gebruiken

Tip: gebruik de airco het hele jaar door. Zet hem ook in de winter af en toe even aan. Dit houdt het systeem ‘fit’; de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom je lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.   


Kijk de airco regelmatig na. Het is verstandig de airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. Laat regelmatig de interieur-/pollenfilters vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een grote beurt. Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat hij stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid. Het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik. Tips en advies van de banden en velgen concurrent De anwb laat je zien hoe je de airconditioning in de auto het beste kan gebruiken en onderhouden. Servicebeurt Een jaarlijkse beurt is in de regel niet zo duur. Vaak wordt er tegen de zomer geadverteerd met een aircoservicebeurt voor een bedrag tussen de € 80 en € 100. Voor dat geld wordt de airco nagekeken en bijgevuld. Een aircocheck is veel goedkoper; die kost maar een paar tientjes of is zelfs helemaal gratis. Daarbij wordt er echter alleen naar de airco gekeken; er wordt niets bijgevuld. In het onderstaande filmpje is dat allemaal nog eens op een rij gezet. Airco hele jaar gebruiken Tip: gebruik de airco het hele jaar door. Zet hem ook in de winter af en toe even aan. Dit houdt het systeem ‘fit’; de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom je lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.

tekst komt hierAirco controle inclusief bijvullen


Vragen over airco? Stel ze gerust


concurrent in service en in prijs

banden, velgen, remmen, uitlijnen, aircoservice, uitlaat, apk, onderhoud en reparatie

Openingstijden

Maandag tot vrijdag : van 08:30 tot 17:30 uur
Zaterdag                       : van 10:00 tot 13:00 uur

Telefoon : 079-3413922
Mobiel      : 06-81714808